پارکینگ های طبقاتی این امکان را فراهم کردهاند تا در هر شرایطی به راحتی بتوان وسیله نقلیه را در آن پارک کرد و نگران امنیت یا آسیب به ماشین در اثر بلایای طبیعی و غیره نبود. اینگونه پارکینگ ها به صورت سرپوشیده و دارای چندین طبقه جهت پارک خودروها هستند.
مزایای پارکینگ طبقاتی آسانسوری
پارکینگ طبقاتی مزایای زیادی دارند که مهمترین آن بهرهوری از فضای خالی است. به این صورت که میتوان حتی در کوچکترین فضاها بهترین و وسیع ترین مکان را برا جای پارک اعمال کرد.
- امکان پارک راحت و آسان برای عموم مردم فراهم میشود و بدون دردسر میتوانند وسایل نقلیه خود را در آن پارک کنند.
- پارکینگ های طبقاتی این امکان را به افراد میدهند تا در هر شرایط آب و هوایی ماشین یا هرگونه وسیله نقلیه خود را در آن پارک و نگران آسیب آن در اثر باران، برف و طوفان نباشند.
- از نظر امنیتی پارکینگهای طبقاتی بسیار محبوب و مور توجه هستند. با استفاده از آنها دیگر نیازی به نگرانی بابت دزدیده شدن وسایل درون ماشین یا خود وسیله نقلیه وجود ندارد.
معایب پارکینگ طبقاتی آسانسوری
پارکینگهای طبقاتی معایب خود را دارند که بهتر است نسبت به آنها آگاه بود.
- هزینه بالای ساخت پارکینگ های طبقاتی از جمله مواردی است که بسیار مورد توجه قرار می گیرد
- به دلیل استفاده از رمپ برای ساخت آنها، فضای زیادی از بعد مساحت را در بر میگیرد
- تعداد جای پارک در اینگونه پارکینگ ها بر حسب متر مربع محاسبه میشود. به همین منظور در پارکینگهای طبقاتی بهرهوری مکانی کم است
- سازههای پارکینگ طبقاتی قابل جابه جایی نیستند. به همین دلیل هر زمینی که به پارکینگ تبدیل شود، امکان تغییر کاربری آن وجود ندارد.
اصول و ضوابط پارکینگ طبقاتی آسانسوری
برای ساخت هرگونه پارکینگ طبقاتی ضوابط و اصولی تعیین شده است که دقت و اجرای آنها بسیار مهم است. طبق قوانین وزارت مسکن و راه و شهرسازی ابعاد زمینی که جهت ساخت پارکینگ طبقاتی مورد استفاده قرار می گیرد باید 1500 متر مربع باشد تا بتواند به صورت استاندارد به بهره برداری برسد. همچنین حداکثر تعداد طبقاتی که توسط این سازمان جهت ساخت تعیین شده است، 6 طبقه برای پارکینگ طبقاتی روی زمین و 3 طبقه برای پارکینگهای زیر زمین است. در نهایت هر پارکینگ باید ابعادی 5 در 5.2 متر مربع باشد.
قیمت پارکینگ طبقاتی آسانسوری
قیمت پارکینگ طبقاتی آسانسوری بر اساس جای پارک تعیین میشود. بهعنوان مثال اگر پارکینگ شما 5 جای پارک داشته باشد و هزینه هرپالت 50 میلیون باشد، برای برآور قیمت نهایی تعداد جای پارک را در قیمت هر پالت ضرب کرده و مبلغ نهایی بهدست میآید. پارکینگ طبقاتی آسانسوری انواع مختلفی دارد که بالطبع هرکدام قیمت خود را خواهند داشت به همین دلیل نمیتوان از مبلغ مشخصی حرف زد.
نحوه نصب و اجرای پارکینگ طبقاتی آسانسوری
پارکینگهای طبقاتی آسانسوری شرایط خاص خود را برای نصب دارند که هر مرحله باید با دقت بالایی انجام شود تا از بروز هرگونه رخداد احتمالی بعد از فرایند نصب و اجرا جلوگیری به عمل آید.
- برنامهریزی قبل از ساخت
قبل از اجرا ی پارکینگ طیقاتی آسانسوری یک برنامه ریزی دقیق و اصولی برای مشخص کردن تعداد و ابعاد پارکینگ، موقعیت آسانسور، امکانات امنیتی و نورپردازی کمک می کند تا پروژه ای به این مهمی نتیجه مطلوبی داشته باشد.
- نصب سازه
نصب سازه شامل قرارگیری دیوار، سقف، ستون و پایهها میشود. این مرحله باید با دقت بالا و به بالاترین امنیت از نظر استحکام صورت پذیرد زیرا قسمت مهم اجرای سازه است.
- نصب آسانسور
در پروژه پارکینگ طبقاتی آسانسوری، نصب آسانسور برای حمل و نقل خودروها بین طبقات صورت میگیرد که بسیار مهم است دارای وزن بالا، قابلیت حمل و تحمل وزن خودرو باشد تا در حین جابهجایی وسایل نقلیه مشکل پیش نیاید.
- نصب سیستمهای نورپرداز
پارکینگ طبقاتی آسانسوری به دلیل نورپردازی به دلیل عالی که دارند از امنیت بالایی برخوردارند که در این مرحله بهترین سیستم نورپردازی برای اینگونه پارکینگ ها نصب می شود.
- نصب سیستم امنیتی
در این مرحله سیستمهای امنیتی مانند دوربینهای مداربسته، دربهای اتوماتیک و سامانه خودرو شناسی به منظور امنیت هرچه بیشتر پارکینگ طبقاتی آسانسوری نصب می شود.
- آزمایش و راهاندازی
بعد از انجام تمامی مراحل فوق اکنون نوبت به راهاندازی و آزمایش پارکینگ طبقاتی میرسد تا از عملکرد درست قسمتهای مختلف آن اطمینان حاصل شود.
درنهایت، پارکینگ طبقاتی آسانسوری به بهرهبرداری رسیده و مورد استفاده قرار میگیرد.